Workshop

Workshop 'Micro-evidence on labour market implications of globalization and agglomeration'

Het doel van de workshop, op 13 maart georganiseerd door de afdeling Ruimtelijke Economie van de Vrije Universiteit en het CPB, is om recente inzichten over de arbeidsmarkteffecten van globalisering en agglomeratie te presenteren en te bediscussiëren en om de kennis te delen hierover te delen tussen wetenschappers, statistici en beleidsmakers.

Datum
13 maart 2013
Tijd
00:00
Locatie
SER gebouw in Den Haag

Globalisering en agglomeratie hebben een duidelijke invloed op de Nederlandse economie. De economische literatuur benadrukt over het algemeen de voordelen van deze processen voor de gemiddelde burger op macro niveau, maar deze voordelen maken niet de heterogene effecten op verschillende typen werkenden en bedrijven duidelijk. De toenemende beschikbaarheid van micro-data maakt het echter veel beter mogelijk om deze heterogeniteit te bestuderen en het belang hiervan vast te stellen, inclusief de gevolgen voor economisch beleid.

De workshop is onderdeel van een onderzoeksprogramma over de gevolgen van globalisering en agglomeratie voor Nederland in samenwerking met Platform31 en het CBS. Het onderzoeksprogramma werd financieel ondersteund door de Ministeries van Economische Zaken, Financiën en Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Uwe Blien, Paul Cheshire en Anna Salomons geven een keynote speech. Daarnaast zijn er parallel sessies. De workshop vind plaats op 13 Maart in het SER gebouw in Den Haag. De ochtendsessies (10.00–12.15 uur) zijn vooral op globalisering gericht en de middagsessies (13.30–17.00 uur) op agglomeratie. Er wordt een lunch geserveerd tussen 12.15–13.30 uur en de workshop wordt afgesloten met een borrel. Het volledige programma en logistieke details is te downloaden via het bovenstaande PDF-bestand.

De workshop is gratis, maar registreer je komst bij h.l.f.de.groot@vu.nl en laat weten of je de hele workshop komt of alleen de ochtend of middagsessie. Dit e-mail adres kan ook voor vragen gebruikt worden.

Met vriendelijke groet,

Henri de Groot, Arjan Lejour, Stefan Groot en Jan Möhlmann

Contactpersonen