Kopafbeelding over-het-cpb CPB

Werken bij het CPB

Bij het Centraal Planbureau werken ongeveer 125 mensen, verdeeld over een aantal sectoren. De meeste medewerkers zijn wetenschappelijk medewerker of informatieanalist.

Het CPB heeft een directeur, twee onderdirecteuren, vijf onderzoekssectoren, een directiesecretariaat en een eigen IT-, HR- en financiële afdeling. Het organisatieschema toont hoe het CPB is georganiseerd.

Cultuur

Het CPB is een relatief kleine, platte organisatie die sterk op kennis en onderzoek is gericht en maatschappelijk relevant en betrouwbaar wil zijn. Medewerkers zijn ambitieus en werken samen aan onderzoek. Ook de directie en leidinggevenden zijn nauw betrokken bij dat onderzoek.

Bekijk hier de film "Medewerkers aan het woord". Wat is en doet het CPB? Onze medewerkers aan het woord over hun werk en drijfveren. 

Arbeidsvoorwaarden

Het CPB is een zelfstandig onderdeel binnen het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en alle medewerkers zijn daarom rijksambtenaar. Alle arbeidsvoorwaarden voor ambtenaren gelden dus ook voor CPB’ers.

In het kort betekent dat:

Een 36-urige werkweek, die je in overleg op verschillende manier kunt invullen. Vier dagen van negen uur bijvoorbeeld, of je werkt veertig uur per week en spaart elke week vier compensatie-uren. In het geval van een 36-urige werkweek krijg je 23 vakantiedagen. Werk je 40 uur per week, dan krijg je daarnaast ongeveer 25 compensatiedagen. Die kunnen flexibel worden opgenomen, maar eventueel ook (deels) worden uitbetaald.

Verder is telewerken mogelijk, kun je parttime werken en is ouderschapsverlof goed geregeld. Het CPB kent promotieverlof en je kunt een tegemoetkoming in de studiekosten krijgen.

Normaliter begin je met een tijdelijke aanstelling.

Kijk voor alle arbeidsvoorwaarden op rijksoverheid.nl, of op werkenbijhetrijk.nl.

Salaris

Je salaris wordt vastgesteld volgens de algemene normen van de Rijksoverheid. De hoogte hangt af van functie, opleiding, ervaring en de manier waarop je je werk doet.

Wetenschappelijk medewerkers met een universitaire opleiding verdienen tussen  2415,79 euro bruto per maand (salarisschaal 10-0) en 5597,78 euro bruto per maand (salarisschaal 13-max).

Medewerkers op HBO-niveau verdienen tussen 2298,88 euro bruto per maand (salarisschaal 8-0) en 4415,77 euro bruto per maand (salarisschaal 11-max).

Voor ondersteunende functies gelden salarissen van minimaal 1574,79 euro bruto per maand (salarisschaal 3-0) tot 3497,33 euro bruto per maand (salarisschaal 9-max).

Contact

Heb je een vraag over vacatures, stages of werken bij het CPB in het algemeen? Dan kun je ons bellen. Dat kan van maandag tot en met donderdag op nummer: 088-9846000.

Een (open) sollicitatie kan je insturen via dit formulier.

Deel deze pagina