Werken bij het CPB

Bijdragen aan een beter beleid in Nederland. Onderzoek doen waardoor politici en beleidsmakers afgewogen beslissingen kunnen nemen, over bijvoorbeeld onderwijs en zorg. Bij het Centraal Planbureau (CPB) heb je werk dat ertoe doet.

Als wetenschappelijk medewerker zorg je voor het opzetten en uitvoeren van kwalitatief hoogstaand onderzoek. Of je werkt mee aan de ramingen van het CPB voor de (wereld)economie. Het CPB telt relatief veel jonge medewerkers. JongCPB is een actieve club die onder meer lezingen, borrels en studiereizen organiseert.

Medewerkers aan het woord

Vacatures
Meestal werft het CPB twee keer per jaar voor wetenschappelijk medewerkers: in januari en in juni. Tussendoor zoeken we ook kandidaten voor opengevallen plekken. Vacatures zijn te vinden op de CPB-website en op LinkedIn.

Sollicitatieprocedure
In de eerste ronde toetsen we of je geschikt bent voor het CPB. Dan komen in een gesprek je motivatie, inhoudelijke kennis en vaardigheden aan bod. Ga je door naar de tweede ronde, dan volgen nog twee aaneengesloten gesprekken. Neem voor vragen over de procedure contact op met Rik Dillingh.

Stages
Ben je WO-masterstudent en wil je stage lopen bij het CPB? We zoeken daarvoor enthousiaste mensen met een kwantitatieve achtergrond. Bekijk het overzicht van openstaande stageplekken en informatie over stages op het CPB. 

Visiting scholars
Met het Visiting Scholar Programma doen wetenschappers uit binnen- en buitenland onderzoek bij het CPB. In een stimulerende en professionele omgeving.  

Arbeidsvoorwaarden
Nieuwe medewerkers krijgen in principe een contract voor drie jaar. Ongeveer de helft krijgt vervolgens een vast contract. Daarna blijf je je talenten, kennis en vaardigheden ontwikkelen. Door opleidingen op maat en door bij het CPB over te stappen naar andere interessante plekken. 

De rijksoverheid heeft goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Een mooi salaris, vakantiegeld en een eindejaarsuitkering. Maar ook betaald ouderschapsverlof, vergoeding woon-werkverkeer, een uitgebreid scala aan opleidingen en mogelijkheden voor thuis werken. Door het Individueel Keuze Budget heb je maandelijks de beschikking over een deel van je vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Je kunt een bedrag laten uitbetalen of o.a. gebruiken voor de aanschaf van een fiets of het kopen van bovenwettelijk verlof. Bekijk de CPB-webpagina over arbeidsvoorwaarden of bij  Werken voor Nederland.

Contact
Heb je een vraag over vacatures, stages of werken bij het CPB in het algemeen? Bel ons: 088-9846000.