Zoekresultaten

Er zijn 5 zoekresultaten voor *.
23 mei 2018

Regionale plaatsing vergunninghouders en kans op werk

Publicatie

Voor de kans om werk te vinden maakt het uit in welke regio asielmigranten met verblijfsvergunning een woning aangeboden krijgen. Tot voor kort werd bij de uitplaatsing van vergunninghouders echter geen rekening gehouden met hun aansluiting bij de regionale arbeidsmarkt. Aan de hand van arbeidsmarktprestaties en verhuisbewegingen van asielmigranten die eind jaren negentig naar Nederland kwamen, laten we zien dat het zinvol kan zijn om dit wel te doen.

23 mei 2018

Regionale plaatsing vergunninghouders en kans op werk, achtergronddocument

Publicatie

Dit CPB Achtergronddocument presenteert enkele aanvullende analyses en geeft relevante achtergrondinformatie bij CPB Policy Brief 2018/07 'Regionale plaatsing vergunninghouders en kans op werk'.

27 juni 2007

RAM; regionaal arbeidsmarktmodel voor Nederland.

Publicatie

Deze publicatie bevat een beschrijving van een regionaal arbeidsmarktmodel voor Nederland (RAM), dat door het CPB is ontwikkeld.

12 april 2006

Regionale onvergelijkbaarheden in een klein land? Een analyse van regionale werkloosheid en participatieverschillen in Nederland van 1975 tot 2003.

Publicatie

Het bestaan van regionale steun veronderstelt dat arbeidsmarkten in Nederland niet op nationaal niveau ruimen, maar op een locaal niveau.

16 februari 2006

Compensation of regional unemployment in housing markets

Publicatie

Waarom zijn regionale werkloosheidsverschillen in Europa zo persistent als er, zoals de wage curve literatuur laat zien, geen compensatie is op de arbeidsmarkt?