Jan-Maarten van Sonsbeek

Programmaleider, Sector 3 Arbeid en kennis
Photo of Jan-Maarten van Sonsbeek
Centraal Planbureau

Bezuidenhoutseweg 30
2594 AV Den Haag


Publications

December 7, 2023

Denken en debatteren over demografie

Demografie gaat over ons allemaal, en staat aan de basis van wat er in onze maatschappij en in onze economie gebeurt, stelt Jan-Maarten van Sonsbeek in zijn column. Hij laat zien dat demografische ontwikkelingen ook nu weer sterk in de belangstelling staan.

No title
October 17, 2023

CPB verkent onderzoeksrichtingen voor economische blik op migratie

Waarom immigreren mensen en waarom naar Nederland? Wat zijn de economische effecten ervan op bijvoorbeeld de arbeidsmarkt en welke gevolgen heeft migratie op de lange termijn voor de Nederlandse economie? Het CPB heeft de intentie om zich de komende jaren meer te gaan richten op het onderwerp migratie, waarbij vragen als deze centraal kunnen staan.

No title
July 11, 2023

De Nederlandse economie in historisch perspectief

Hoe ziet Nederland er in 2050 uit? Waarmee we verdienen we ons geld, hoe groot is de bevolking en is het gelukt onze economie te verduurzamen? Om straks iets over die toekomst te kunnen zeggen, kijkt het Centraal Planbureau ook naar het verleden.

No title
February 16, 2023

Eyeopeners bij duik in economisch verleden

Hoe verdient Nederland in de toekomst zijn geld en hoe ontwikkelen ons sociale stelsel en maatschappelijke ongelijkheden zich verder? CPB'er Jan-Maarten van Sonsbeek blikt terug op het verleden en vooruit op de langetermijnverkenning die in 2024 verschijnt.

No title
August 18, 2022

Kosten en baten van diversiteit op de werkvloer

Meer diversiteit op de werkvloer kan maatschappelijke verdeeldheid tegengaan en ongelijkheid op de arbeidsmarkt verkleinen. Maar dat gaat niet vanzelf en is ook niet de ultieme oplossing, stelt CPB-programmaleider Jan-Maarten van Sonsbeek.

No title