Announcement

CPB Lecture 2017: De toekomst van het Europese financiële systeem

Op 8 juni staat tijdens de CPB Lecture het onconventionele monetaire beleid van de ECB centraal. Door het gebruik van centrale bankreserves zal het Europese financiële landschap de komende jaren drastisch veranderen. Dit keer is onze gast Ricardo Reis.

Date
June 8, 2017
Time
00:00
Location
De Glazen Zaal, Prinsessegracht 26, Den Haag

Ricardo Reis is hoogleraar Empirische Macro-economie aan de London School of Economics. Daarvoor was hij verbonden aan de Columbia University, waar hij al op 29-jarige leeftijd hoogleraar is geworden. Hij is Portugees, met een PhD in Harvard. Hij behoort tot de meest geciteerde jonge economen in de wereld. Ricardo Reis is editor van de Journal of Monetary Economics. Hij is adviseur bij de Federal Reserve Banks van Minneapolis, New York en Richmond. 

Door het gebruik van centrale bankreserves zal het Europese financiële landschap de komende jaren drastisch veranderen. Professor Ricardo Reis zal aangeven wat dit betekent voor de overheid, de ECB en het financiële systeem. En hij zal uitleggen wat de gevolgen zijn voor de private sector van het op grote schaal invoeren van deze nieuwe (publieke) schuld. Immers, deze nieuwe schuldtitels verschillen in looptijd, rendement, risico’s en overheidsgaranties van traditionele overheidsobligaties. Noodzakelijke kennis voor iedereen die geïnteresseerd is in het Europese monetaire en begrotingsbeleid.

Programma
14.30     Ontvangst
15.00     Welkom en opening
                  Lezingen en column door Ricardo Reis, Bert Smid en Martin Visser
16.30     Receptie

Locatie
De Glazen Zaal, Prinsessegracht 26, 2514 AP Den Haag (www.glazenzaal.nl)
U kunt zich aanmelden per e-mail, CPB-lecture-2017@cpb.nl

Contacts

Foto Jeannette Verbruggen
Jeannette Verbruggen +31 6 11587064 Read more