This publication is in Dutch, there is no English translation!
June 23, 2023

Maandag 26 juni EW Economie-lezing door Pieter Hasekamp

Op maandagavond 26 juni houdt CPB-directeur Pieter Hasekamp de jaarlijkse EW Economie-lezing in De Rode Hoed in Amsterdam. De titel van zijn lezing is ‘Van investeren én verdelen komt de winst’. Journalisten kunnen de toespraak onder embargo ontvangen. Na afloop van de lezing wordt de integrale tekst ook gepubliceerd op de website van het CPB.
No title

Tijdens zijn lezing zal Pieter Hasekamp ingaan op de verhouding tussen overheid en bedrijfsleven en op het toekomstperspectief voor de Nederlandse economie. Centraal staat de vraag hoe Nederland van een compensatiesamenleving kan overstappen naar een investeringsmaatschappij. 

In de EW Economie-lezing geven ondernemers, bestuurders van bedrijven en economen hun visie op ontwikkelingen in de samenleving. De lezing is een initiatief van de redactie van EW en geldt als tegenhanger van de jaarlijkse HJ Schoo-lezing. Het is de zesde editie van de lezing. Voorgaande sprekers waren Ben van Beurden (Shell), Pieter Elbers (KLM), Frans van Houten (Philips), Jacco Vonhof (MKB-Nederland) en Nancy McKinstry (Wolters Kluwer).

De lezing vindt plaats in De Rode Hoed in Amsterdam en begint om 20.00 uur, de zaal is open vanaf 19.30 uur. Bekijk de website van EW voor meer informatie: https://www.ewmagazine.nl/economie/achtergrond/2023/05/pieter-hasekamp-houdt-zesde-ew-economie-lezing-1040165

Noot voor de redactie

Indien u de toespraak onder embargo wilt ontvangen, kunt u contact opnemen met Petra Huijser, 06 11141285, P.A.C.A.Huijser@cpb.nl.  

Contacts