Diederik Dicou

Sectorhoofd, Sector 1 Belasting en begroting
Photo of Diederik Dicou
Centraal Planbureau

Bezuidenhoutseweg 30
2594 AV Den Haag


Publications

February 9, 2023

Dekking zoeken voor het weer omslaat

Na decennia van bezuinigen en behoedzaam begroten, lijken we ineens in een tijdperk beland waarin de bomen tot in de hemel groeien. Wat betekent dat voor de overheidsfinanciën, kan dat allemaal zomaar? CPB-sectorhoofd Diederik Dicou geeft het antwoord.

No title
March 31, 2022

Geen glazen bol, wel een prisma

Uitspraken doen over de economische ontwikkeling is altijd een hachelijke onderneming. Heeft het dan wel zin om een economische raming te maken? CPB-sectorhoofd Diederik Dicou gaat in zijn blog uitgebreid op deze vraag in.

No title
December 16, 2021

Je kunt ook te eerlijk willen zijn

Rechtvaardigheid, rechtmatigheid en doelmatigheid zijn een nobel streven, maar ze kennen een prijs. Daarom is het belangrijk om juist meer aandacht te vragen voor die andere kant van de medaille, betoogt CPB-sectorhoofd Diederik Dicou in zijn blog.

No title
November 27, 2020

Keep it sensitive

Bij het CPB willen we graag relevant zijn, én onpartijdig. Werk doen dat aansluit op de actualiteit, bijdragen aan het publieke debat. Niet met meningen, maar met wetenschappelijk onderbouwde analyses en doorrekeningen. Toch werden we onlangs zelf onderwerp van een verhit debat.

No title