This publication is in Dutch, there is no English translation!
Announcement

Beleidsseminar: taken uitbesteed, maar dan? De gemeente als inkoper binnen het sociaal domein

Welke kansen en risico’s ondervinden gemeenten bij uitbesteding van zorgtaken? Hoe kan de vormgeving van contracten deze risico’s beperken? Op 10 december presenteert het Centraal Planbureau (CPB) op dit beleidsseminar een nieuwe studie over uitbesteding in het sociaal domein.

Date
December 10, 2015
Time
00:00
Location
Ministerie van Economische Zaken, Veegenszaal

In samenwerking met het Public Procurement Research Centre (PPRC) brengt deze studie ook in kaart hoe gemeenten contracten voor de nieuwe zorgtaken tot nu toe hebben vormgegeven. Daarnaast staan bijdragen van Marc Pomp, zelfstandig adviseur gezondheidseconomie, en Andries Ekhart, wethouder werk & inkomen, AWBZ/Wmo en sport in de gemeente Leeuwarden, op het programma.

Programma

14:30-15:00   Registratie en ontvangst met koffie/thee
15:00-17:00   Beleidsseminar met bijdragen van Marc Pomp, 
                     Remco van Eijkel en Andries Ekhart
17:00-18:00   Borrel

Sprekers

Marc Pomp, zelfstandig adviseur gezondheidseconomie, gaat aan de hand van buitenlandse ervaringen in op slimme contracten in de zorg. In zijn presentatie  staat de vraag centraal of slimme contracten kunnen bijdragen aan kostenbeheersing zonder kwaliteitsverlies of verlies aan toegankelijkheid.

Remco van Eijkel, wetenschappelijk medewerker bij het CPB, presenteert de nieuwe CPB studie over uitbesteding en contractering binnen het sociaal domein, in samenwerking met PPRC. Centraal staat de sturende rol van contracten bij de inkoop van gemeentelijke zorgtaken.

Andries Ekhart, wethouder werk & inkomen, AWBZ/Wmo en sport in de gemeente Leeuwarden, deelt tijdens de workshop zijn ervaringen  met betrekking tot de inkoop van gemeentelijke zorgtaken in de gemeente Leeuwarden. Vanuit dit perspectief zal hij ook zijn licht laten schijnen over de presentaties van de andere sprekers.

Aanmelden en locatie

Locatie: Veegenszaal, Ministerie van Economische Zaken: Bezuidenhoutseweg 73, 2594 AC Den Haag.
Aanmelden: tot 8 december per e-mail aanmelden bij Jeannette Verbruggen (J.L.Verbruggen@cpb.nl).

Contacts

Remco van Eijkel
Wesley van Ommen
Jeannette Verbruggen