This publication is in Dutch, there is no English translation!
Policy seminar

Policy seminar: Over de Dijken: een terugblik op tien jaar financiele crisis en een evaluatie van de Nederlandse beleidsreactie

Donderdag 8 november 2018 geeft Coen Teulings (UU) een presentatie getiteld: "Over de Dijken: een terugblik op tien jaar financiele crisis en een evaluatie van de Nederlandse beleidsreactie"

Date
November 8, 2018
Time
14:00 - 15:00
Location
CPB-kantoor, Bezuidenhoutseweg 30, Den Haag (Vergaderzaal 3 - Braamzaal)
Presentation
Coen Teulings (UU)
Discussant
Wim Suyker (CPB)
Working language
Dutch

Samenvatting boek: Tien jaar geleden ging Lehman Brothers failliet. Amper een jaar later stortte Griekenland het europroject in crisis. Terwijl de wereldeconomie op de rand van deflatie balanceerde, zochten economen op de tast naar een uitweg. Centrale banken werden gedwongen tot radicale en omstreden maatregelen. Net zoals in de jaren dertig daalde het vertrouwen in de politiek tot een dieptepunt. Het wantrouwen tussen Noord- en Zuid-Europa vierde hoogtij. Engeland koos voor Brexit en Amerika voor Trump. Inmiddels is ook de handelsoorlog een realiteit. De financiële crisis heeft ons wereldbeeld voorgoed veranderd. Financiële markten vormen in onze ogen meer dan ooit een gevaarlijk monster dat getemd moet worden. En bestaande bondgenootschappen zijn plotseling minder vanzelfsprekend. Onze diagnose is echter troebel en inconsistent. In deze nieuwe, risicovolle wereld moet Nederland over de eigen dijken kijken om zijn positie opnieuw te bepalen. Coen Teulings maakt een haarscherpe analyse van het afgelopen decennium.

Contacts