This publication is in Dutch, there is no English translation!
Announcement

Persuitnodiging: Modellendag voor journalisten

Het Centraal Planbureau (CPB) nodigt journalisten uit voor een informatiebijeenkomst ‘Modellen en voorspellen: een kijkje onder de CPB-motorkap’. De bijeenkomst vindt plaats op woensdagmiddag 13 december in Den Haag. U dient zich vooraf aan te melden.

Date
December 13, 2023
Time
14:00 - 17:30
Location
CPB-gebouw, Bezuidenhoutseweg 30, 2594 AV Den Haag

Er wordt vaak verwezen naar de CPB-modellen, maar wat is nu zo’n model? Welke knoppen zijn er om aan te draaien en zijn die modellen voor iemand zonder economische of wiskundige achtergrond eigenlijk wel te volgen? Tijdens deze bijeenkomst nemen CPB-medewerkers u mee langs de belangrijkste CPB-modellen en leggen ze uit waarvoor en hoe ze worden gebruikt. Ook gaan ze in op de beperkingen van de modellen. Er is veel ruimte voor vragen. De bijeenkomst heeft als doel meer inzicht te geven in de manier waarop het CPB zijn ramingen, doorrekeningen en analyses maakt.

Aanmelden

De bijeenkomst is op achtergrondbasis (off the record) en is alleen toegankelijk voor journalisten. Aanmelden voor de bijenkomst kan via de woordvoerder van het CPB: Jeannette Duin, j.e.c.duin@cpb.nl.

Contacts