Policy seminar

Policy seminar "Effecten financiële standaardproducten op marktwerking"

Donderdag 19 januari geeft Rob Wessels (ACM) een presentatie getiteld "Effecten financiële standaardproducten op marktwerking".

Datum
19 januari 2017
Tijd
00:00
Locatie
CPB-kantoor, Bezuidenhoutseweg 30, Den Haag

Tijdstip: 13.00-14.00 uur
Locatie: CPB-kantoor, Bezuidenhoutseweg 30, Den Haag, zaal 7, Helmgraszaal

Presentatie: Rob Wessels (ACM)

Discussiant: tba

Voertaal: Nederlands

Aanmelden: U kunt zich hier aanmelden voor dit seminar.

Een geldige ID-kaart is vereist voor externe bezoekers. Houdt u s.v.p. rekening met een wachttijd van 5 à 10 minuten bij de receptie. Gasten met een Rijkspas kunnen de receptie passeren en direct doorlopen naar de seminarzaal, mits u van te voren het volgende formulier invult: InterDepartementale Toegang

Samenvatting onderwerp:
Een standaardproduct is een product met identieke kenmerken (behalve de prijs) dat elke aanbieder op de markt verplicht moet aanbieden. Verschillende experts zijn van mening dat financiële standaardproducten bijdragen aan een verbeterde concurrentie op financiële markten, aan het laten maken van maatschappelijk gezien meer gewenste keuzes door consumenten en aan het beperken van onderconsumptie als gevolg van keuzestress. ACM onderzocht in welke mate marktfalen worden verminderd door de introductie van standaardproducten. Op basis van de analyse lijkt het niet waarschijnlijk dat standaardproducten de concurrentie op financiële markten zal vergroten.

Policy seminars
Het CPB organiseert met regelmaat Policy seminars voor beleidsmakers, wetenschappers en belanghebbenden. Deze policy seminars zijn bedoeld als een discussiepodium en de nadruk van de gepresenteerde analyses ligt altijd op de implicaties voor beleid. Deze policy seminars worden gehouden op donderdagen van 13.00 - 14.00 uur.

Seminars
Het CPB organiseert ook seminars voor wetenschappers. Tijdens deze seminars, die vrijwel altijd op een dinsdagmiddag worden gehouden van 13.00 - 14.00 uur, worden academic papers gepresenteerd en besproken.

Afmelden voor de alertingsservice
Vanaf het moment dat u zich aanmeldt voor een seminar wordt u per email op de hoogte gehouden van nieuwe seminars. Hier kunt u zich afmelden voor deze alertingsservice (Let op: gebruik bij afmelden wel de verzend-knop!)

Contactpersonen