17 mei 2023

Publicatiekalender juni 2023

Op deze pagina vindt u de publicatiekalender voor de komende maand. Elke derde donderdag van de maand publiceert het CPB de nieuwe planning voor de eerstvolgende maand, op deze pagina. Aan deze planning kunnen geen rechten worden ontleend.
Binnenkort te verschijnen

31 mei: Publicatie ‘Financiële Risico Rapportage 2023’

Op verzoek van de Tweede Kamer brengt het CPB jaarlijks de belangrijkste risico’s voor het financiële stelsel in kaart. 

13 juni: Interactieve dialoog over ongelijkheid

Filosoof Bas Haring bekijkt drie aspecten van ongelijkheid. Aan de hand van dilemma’s en economische inzichten verkent hij als niet-econoom waarom ongelijkheid een belangrijk thema is voor de economen. Welke consequenties heeft ongelijkheid en wat kan beleid doen? Denk en doe mee: Ongelijkheid, zo laten of er iets aan doen?

23 juni: Wereldhandelsmonitor (verslagmaand: april 2023)

De maandelijkse CPB Wereldhandelsmonitor is een instrument waarmee het CPB de ontwikkeling van de wereldhandel volgt en wordt gepubliceerd in opdracht van de Europese Commissie. Het duurt twee maanden voordat de cijfers beschikbaar zijn.

29 juni: Discussion Paper (Engelstalig) ‘Quantifying the non-take-up of a need-based student grant in the Netherlands’
 

30 juni: Publicatie ‘CPB-analyse voorstellen Nationaal Groeifonds derde beoordelingsronde’

Het CPB heeft een analyse gemaakt van voorstellen die zijn ingediend voor de derde ronde van het Nationaal Groeifonds (NGF). De analyses (quickscans) vormen input voor het advies aan het kabinet van de NGF-beoordelingsadviescommissie.

Contactpersonen