Wil je bij ons komen werken?

Bijdragen aan een beter beleid in Nederland. Onderzoek doen waardoor politici en beleidsmakers afgewogen beslissingen kunnen nemen, over bijvoorbeeld onderwijs en zorg. Bij het Centraal Planbureau (CPB) heb je werk dat ertoe doet.

Als wetenschappelijk medewerker zorg je voor het opzetten en uitvoeren van kwalitatief hoogstaand onderzoek. Of je werkt mee aan de ramingen van het CPB voor de (wereld)economie. Het CPB telt relatief veel jonge medewerkers. JongCPB is een actieve club die onder meer lezingen, borrels en studiereizen organiseert, waaraan iedereen kan meedoen.

Vacatures

Het CPB zoekt nieuwe collega’s. Wij hebben belangstelling als je pas bent afgestudeerd of op korte termijn afstudeert maar ook als je al over meer ervaring beschikt. Vacatures zijn te vinden op de CPB-website en op LinkedIn.

Neem voor vragen over de procedure contact op met Saskia van den Beuken, HR-adviseur, 088 9846215, s.van.den.beuken@cpb.nl, of met Claudia Presenti, HR-adviseur, 088 9846130, c.presenti@cpb.nl.

Stages

Ben je WO-masterstudent en wil je stage lopen bij het CPB? Bekijk het overzicht van openstaande stageplekken en informatie over stages op het CPB.

Arbeidsvoorwaarden

De rijksoverheid heeft goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Een mooi salaris, vakantiegeld en een eindejaarsuitkering. Maar ook betaald ouderschapsverlof, vergoeding woon-werkverkeer, een uitgebreid scala aan opleidingen en mogelijkheden voor thuis werken. Door het Individueel Keuze Budget heb je maandelijks de beschikking over een deel van je vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Je kunt een bedrag laten uitbetalen of o.a. gebruiken voor de aanschaf van een fiets of het kopen van bovenwettelijk verlof. Bekijk de CPB-webpagina over arbeidsvoorwaarden of bij Werken voor Nederland.

Contactpersonen