Policy seminar

Polinar "Grip op geld"

Donderdag 30 maart geeft Wilco van Dijk (Universiteit Leiden) een presentatie getiteld: "Grip op geld"

Datum
30 maart 2017
Tijd
00:00
Locatie
CPB-kantoor, Bezuidenhoutseweg 30, Den Haag,vergaderzaal 1 - Duinzaal

Tijdstip: 13:00-14:00 uur 
Locatie: CPB-kantoor, Bezuidenhoutseweg 30, Den Haag, zaal 3, Braamzaal

Presentatie: Wilco van Dijk (Universiteit Leiden)

Discussiant: Geen

Voertaal: Nederland

Aanmelden: U kunt zich hier aanmelden voor dit seminar.

Een geldige ID-pas is verplicht voor externe bezoekers. De wachttijd bij de receptie kan 5 à 10 minuten duren. Bent u in het bezit van een Rijkspas? Dan kunt u direct doorlopen naar de seminarzaal, indien u van te voren het volgende formulier heeft ingevuld: InterDepartementale Toegang.

Samenvatting onderwerp:

Verstandige financiële keuzes maken is lastig en wordt nog lastiger als persoonlijke omstandigheden moeilijk en stressvol zijn. In deze lezing wordt ingegaan op een aantal belangrijke psychologische processen die een rol spelen bij het maken van financiële beslissingen. Prof. dr. Wilco van Dijk is hoogleraar Psychologie aan de Universiteit Leiden en houder van de Nibud-leerstoel Psychologische determinanten van economisch keuzegedrag

Het CPB organiseert seminars voor wetenschappers. Tijdens deze seminars worden academic papers gepresenteerd en besproken. Seminars worden gehouden op dinsdagen van 13.00 u. - 14.00 u.

Het CPB organiseert policy seminars voor beleidsmakers, wetenschappers en belanghebbenden. Bij deze CPB polinars ligt de nadruk op de implicaties voor beleid. Polinars worden gehouden op donderdagen van 13.00 u. - 14.00 u.

Afmelden voor de alertingsservice
Vanaf het moment dat u zich aanmeldt voor een seminar wordt u per email op de hoogte gehouden van nieuwe seminars. Hier kunt u zich afmelden voor deze alertingsservice (Let op: gebruik bij afmelden wel de verzend-knop!)

Contactpersonen