Conferentie

Symposium: “Eénverdieners onder druk?”

Op 15 februari organiseert het CPB een symposium over de belastingdruk op het huishoudinkomen van één- en tweeverdieners.

Datum
15 februari 2018
Tijd
15:00 - 17:00
Locatie
CPB kantoor (Seminarzaal 2 en 3), Bezuidenhoutseweg 30, Den Haag

 

De belastingdruk voor één- en tweeverdieners staat volop in de belangstelling, recentelijk nog bij het debat over het Belastingplan 2018. Volgens sommige politieke partijen betalen éénverdieners veel meer belasting dan tweeverdieners, en zijn de belastingkortingen en subsidies voor tweeverdieners doorgeschoten. Volgens andere politieke partijen is dit niet het geval. Hoe zit het nu met de belastingdruk van deze huishoudens en is de belastingdruk voor één- en tweeverdieners nog te rechtvaardigen? 

 

Tijdens het symposium gaan we op zoek naar antwoorden op deze vragen. Een aantal experts geeft daarbij, vanuit verschillende perspectieven, hun visie op de belastingdruk voor één- en tweeverdieners. Dat zijn: Egbert Jongen (wetenschappelijk medewerker bij het CPB en universitair hoofddocent aan de Universiteit Leiden), Janneke Plantenga (hoogleraar aan de Universiteit Utrecht), Leo Stevens (emeritus hoogleraar aan de Erasmus Universiteit Rotterdam) en Daniël Waagmeester (directeur Arbeidsmarkt en Sociaal-Economische Aangelegenheden bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid). Vervolgens is er volop ruimte voor debat, met aansluitend een borrel.

 

Bij dezen nodigen we u van harte uit om dit symposium bij te wonen. U kunt zich opgeven voor het symposium door een e-mail te sturen met uw naam, naam van de organisatie en uw functie gericht aan: Anne Cabenda (a.cabenda@cpb.nl). Er kunnen maximaal 100 personen het symposium bijwonen, dus wees er snel bij!