13 mei 2013

CPB lecture 2013 'Topinkomens en toptarieven', uitnodiging voor journalisten

Vertegenwoordigers van de media worden hierbij uitgenodigd op woensdag 29 mei aanwezig te zijn bij de jaarlijkse CPB Lecture, dit keer uitgesproken door professor Emmanuel Saez (Berkeley). Het onderwerp is 'Topinkomens en toptarieven'. Professor Bas Jacobs (Erasmus Universiteit Rotterdam) verzorgt een co-referaat. Aanmelden is verplicht.

Datum: woensdag 29 mei
Tijdstip: 14.30-16.30 uur
Locatie:  Rolzaal, Binnenhof 11, Den Haag

Emmanuel Saez is hoogleraar aan de University of California in Berkeley en directeur van het Center for Equitable Growth. In 2009 won hij de John Bates Clark Medal, de prijs voor de beste econoom onder de 40. In 2010 kreeg hij de MacArthur Fellowship, een prestigieuze prijs voor personen die exceptioneel creatief onderzoek doen. Saez doet baanbrekend onderzoek naar efficiënte belastingstelsels. Het onderwerp van zijn CPB Lecture, 'Topinkomens en toptarieven', leverde hem een plek op in de top-25 Global Thinkers van het blad Foreign Policy.

Professor Bas Jacobs (Erasmus Universiteit Rotterdam) verzorgt een co-referaat, waarin hij de inzichten van Saez toepast op de Nederlandse situatie en ingaat op de vraag of het Nederlandse toptarief te laag dan wel te hoog is. 

Aanmelden
Aanmelden voor de CPB Lecture 2013 is verplicht en kan bij Edwin van de Haar, woordvoerder van het CPB, via e.r.van.de.haar@cpb.nl.

 

Contactpersonen

Edwin van de Haar