5 juni 2014

CPB lecture 2014 ‘Informatie, privacy en het internet. Een economisch perspectief’, uitnodiging voor journalisten

Vertegenwoordigers van de media worden hierbij uitgenodigd op donderdag 12 juni aanwezig te zijn bij de jaarlijkse CPB Lecture, dit keer uitgesproken door professor Susan Athey (Stanford University & chief economist Microsoft). Het onderwerp is 'Informatie, privacy en het internet: een economisch perspectief’. Aanmelden is verplicht.

Dr. Bas Straathof (CPB) verzorgt een co-referaat. 

Datum: donderdag 12 juni
Tijdstip: 15.00-17.30 uur
Locatie: Rolzaal, Binnenhof 11, Den Haag

Susan Athey is hoogleraar economie aan de Stanford Graduate School of Business en hoofdeconoom bij Microsoft Corporation. In 2007 ontving zij als eerste vrouw de John Bates Clark Medal, toegekend door the American Economic Association aan ‘de Amerikaanse econoom beneden de veertig die geacht wordt de meest significante bijdrage te hebben geleverd aan het economisch denken en de economische kennis’. In 2012 werd zij verkozen als lid van de National Academy of Sciences en in 2008 als lid van de American Academy of Arts and Sciences. Professor Athey’s huidige onderzoek richt zich op de economie van het internet, waaronder zoeken op het internet, online adverteren en de nieuwsmedia, en op virtuele valuta.

In een co-referaat gaat dr. Bas Straathof, programmaleider ICT en innovatie van het CPB, in op de vraag hoe de bescherming van persoonsgegevens in Europa beter kan samengaan met innovatief gebruik van deze gegevens.

Aanmelden
Aanmelden voor de CPB Lecture 2014 is verplicht, bij Edwin van de Haar, woordvoerder van het CPB, via e.r.van.de.haar@cpb.nl.