1 december 2008

CPB heeft nog geen nieuwe koopkrachtcijfers

Dagblad De Telegraaf van zaterdag 29 november 2008 vermeldt diverse koopkrachtcijfers voor 2009. Deze zouden zijn gebaseerd op geheime cijfers van het Centraal Planbureau.

Deze cijfers kunnen echter onmogelijk van het CPB afkomstig zijn. Het CPB is nog volop bezig om de raming af te ronden, inclusief het in beeld brengen van de koopkrachteffecten. Er kunnen dus nog geen cijfers van het CPB circuleren, ook geen voorlopige.

Het CPB presenteert de nieuwe ramingen, inclusief de gevolgen van de kredietcrisis voor de Nederlandse economie en de koopkrachtontwikkeling in 2009, op maandag 8 december om 13.30 uur tijdens een persconferentie in Nieuwspoort. De ramingen worden dan gelijktijdig op de website van het CPB gepubliceerd, samen met een aantal achtergrondartikelen rond de financiële crisis.

Overigens is de persconferentie, zoals eerder aangekondigd, alleen toegankelijk na aanmelding vooraf. In verband met de grote belangstelling zijn de beschikbare plaatsen bij voorrang bestemd voor vertegenwoordigers van de media. Stuur hiertoe s.v.p. een mail aan Dick Morks (e-mail: morks@cpb.nl) en geef daarin uw naam aan en voor welk(e) krant/omroep/programma u werkzaam bent.

De persconferentie vindt plaats: op maandag 8 december 2008 om 13.30 uur in perscentrum Nieuwspoort (zaal: de Wandelganger II) adres: Lange Poten 10, te Den Haag.