6 juni 2017

Herinnering: CPB-lecture over aankoopbeleid ECB

Het Centraal Planbureau houdt op 8 juni zijn jaarlijkse CPB-lecture. Dit jaar staat het veel besproken aankoopbeleid van de Europese Centrale Bank centraal. Drie sprekers geven pers en genodigden inzicht in de mogelijke gevolgen van dit aankoopbeleid op korte en lange termijn. Er is gelegenheid voor het stellen van vragen en één-op-één interviews.

Door het gebruik van centrale bankreserves zal het Europese financiële landschap de komende jaren drastisch veranderen. Gastspreker Ricardo Reis zal aangeven wat dit betekent voor de overheid, de ECB en het financiële systeem. De Portugees Ricardo Reis is hoogleraar Empirische Macro-economie aan de London School of Economics. Daarnaast is hij editor van de Journal of Monetary Economics en adviseert hij de Federal Reserve Banks van Minneapolis, New York en Richmond. Reis is een van de meest geciteerde jonge economen van de wereld.

Ook CPB-onderzoeker Bert Smid zal tijdens deze bijeenkomst het onconventionele monetaire beleid van de ECB onder de loep nemen. Telegraaf-journalist Martin Visser verzorgt een column. Kortom, een interessante bijeenkomst voor elke journalist die zich bezighoudt met het Europese monetaire en fiscale beleid.

Programma op 8 juni:
14.30 uur                           Ontvangst
15.00 uur                           Welkom en opening
                                              Lezingen en column door Ricardo Reis, Bert Smid en Martin Visser
16.30 uur                           Borrel

Locatie
De Glazen Zaal, Prinsessegracht 26, 2514 AP Den Haag (www.glazenzaal.nl)
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Suzanne van Gils, woordvoerder CPB: 06-21560776.

Contactpersonen

Suzanne van Gils