Aankondiging

Nederlandse Economendag 2012

Het CPB en de KVS organiseren op 19 oktober de Nederlandse Economendag (N.E.D.). De dag biedt de gelegenheid aan alle Nederlandse economen om eigen werk te presenteren en/of mee te discussiëren over relevante economische thema's. De dag wordt afgesloten met de KVS Tinbergen-lezing die dit jaar wordt verzorgd door Prof. Dr. Carmen Reinhart.

Datum
19 oktober 2012
Tijd
00:00
Locatie
De Nederlandsche Bank, Amsterdam

Prof. Dr. Carmen Reinhart (University of Maryland en PIIE) is onder andere de co-auteur van "This Time Is Different: Eight Centuries of Financial Folly" (met Kenneth Rogoff).

De Nederlandse Economendag wordt geopend door Klaas Knot (DNB) en begint vervolgens met een paneldiscussie tussen Wim Boonstra (Rabobank), Lans Bovenberg (Universiteit van Tilburg), Laura van Geest (Ministerie van Financiën), Bas Jacobs (Erasmus Universiteit Rotterdam) en Coen Teulings (CPB). Zij zullen discussiëren over de vraag hoe lang de economische crisis nog zal gaan duren en waar dat van af hangt. Aan het einde van de discussie wordt de ESB-prijs uitgereikt.

Na de paneldiscussie vinden er parallelsessie voor wetenschap en beleid plaats. Beleidsdebatten zullen gaan over gepaste zorg (sessie A2), “evidence-based” bedrijvenbeleid (sessie B1) en prijsconcurrentie op de Nederlandse hypothekenmarkt (sessie B6). Academische sessies variëren van onderwerpen als pensioenen, onderwijs, arbeidsmarkt tot ondernemerschap, groei en cultureel erfgoed.

Locatie: De Nederlandsche Bank, Amsterdam.

Voor inzendingen, registratie en meer informatie kun je contact opnemen met Jeannette Verbruggen (J.L.Verbruggen@cpb.nl).

Inschrijfformulier

Indien u interesse heeft in deelname aan de Nederlandse Economendag vul dan dit formulier in, sla het op en retourneer het als bijlage aan Jeannette Verbruggen (J.L.Verbruggen@cpb.nl). Uw registratie wordt pas geaccepteerd na overmaking van 25 euro op bankrekening 369444 van de KVS onder duidelijke vermelding van de naam van de deelnemer.

Organisatie CPB: Paul de Bijl, Karen van der Wiel, Suzanne Kok, Jasper Lukkezen, Roel Mehlkopf, Jeannette Verbruggen.
Organisatie KVS/DNB: Carin Beemsterboer.

Programmacommissie
Barbara Baarsma (SEO en UvA)
Guido Biessen (Ministerie van EL&I en KVS)
Wim Boonstra (Rabobank)
Arnoud Boot (UvA en KVS)
Erwin Bulte (WUR en UvT)
Harry Garretsen (RUG)
Henri de Groot (VU en Ecorys)
Jakob de Haan (DNB en RUG)
Jean-Jacques Herings (UM)
Bas Jacobs (EUR)
Eelke de Jong (RU)
Pierre Koning (Ministerie van SZW en VU)
Clemens Kool (UU en KVS)
Jenny Ligthart (UvT en KVS)
Jan van Ours (UvT en De Economist)
Sandra Phlippen (ESB)
Coen Teulings (CPB en UvA)
 

Downloads

Nederlandse Economendag 2012
Engels, Pdf, 783.4 KB

Contactpersonen

Jeannette Verbruggen