Workshop

Workshop “Begrijpen en voorspellen van de arbeidsmarkt”

Sinds het uitbreken van de financiële crisis ontwikkelen de werkloosheid en de lonen zich anders dan verwacht. Dit maakt het voorspellen van de arbeidsmarkt lastig. Tijdens deze workshop zullen experts van verschillende instituten recent onderzoek presenteren dat kan helpen om de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt beter te begrijpen en te voorspellen. Deze workshop wordt gehouden op vrijdag 6 april 2018, 13.30-17.00 uur (met aansluitend borrel).

Datum
6 april 2018
Tijd
13:30 - 17:00
Locatie
CPB-kantoor, Bezuidenhoutseweg 30, Den Haag, Seminarzaal 3 (Braamzaal)
Voertaal
Nederlands
  • Yvonne Adema (CPB) presenteert onderzoek over het verbeteren van de kortetermijnramingen van de werkloosheid met tijdreeksmodellen.
  • Martijn Souren (CBS) zal ingaan op het onbenut arbeidspotentieel: is dit meer dan alleen werkloosheid?
  • Dennis Bonam en Duncan van Limbergen (DNB) presenteren onderzoek over de relatie tussen de loonontwikkeling en de werkloosheid (de loon-Phillipscurve), waarbij ze ook kijken naar een bredere maatstaf voor slack in de arbeidsmarkt.
  • Menno de Vries (UWV) gaat in op de arbeidsmarktprognoses van het UWV en het voorspellen van een omslag in de flexibiliseringstrend.

De workshop is bedoeld voor zowel onderzoekers als beleidsmakers die zich bezig houden met de Nederlandse arbeidsmarkt.


Bij dezen nodigen we u van harte uit om deze workshop bij te wonen. U kunt zich opgeven voor de workshop door een e-mail te sturen met uw naam, naam van de organisatie en uw functie gericht aan Jeannette Verbruggen (J.L.Verbruggen@cpb.nl). Er kunnen maximaal 50 personen de workshop bijwonen, dus wees er snel bij!

Downloads

Uitnodiging
Engels, Pdf, 148.4 KB