Aankondiging

CPB Lecture "Ongelijkheid op de arbeidsmarkt - Oorzaken, gevolgen en beleidsopties"

Woensdag 12 juni 2019 geeft Magne Mogstad (Universiteit van Chicago) een lecture getiteld: "Ongelijkheid op de arbeidsmarkt - Oorzaken, gevolgen en beleidsopties"

Datum
12 juni 2019
Tijd
14:30 - 18:00
Locatie
De Glazen Zaal, Prinsessegracht 26, Den Haag

Hierbij nodigen wij u van harte uit voor onze jaarlijkse CPB Lecture.

Het thema is ongelijkheid. 2019 is het jaar van Jan Tinbergen, de grondlegger van het Centraal Planbureau (CPB) die vijftig jaar geleden de Nobelprijs voor de Economie won. Tinbergen was zeer geïnteresseerd in inkomensongelijkheid. Inkomensongelijkheid hangt sterk samen met ongelijkheid op de arbeidsmarkt.

Gastspreker is Magne Mogstad, Gary S. Becker Professor aan de Universiteit van Chicago. Hij doet baanbrekend onderzoek naar de oorzaken en gevolgen van ongelijkheid op de arbeidsmarkt en naar de beleidsopties om ongelijkheid terug te dringen, zowel voor de VS als voor Europa. Egbert Jongen, CPB, gaat in een co-referaat in op de inkomensongelijkheid naar migratieachtergrond in Nederland. Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Wouter Koolmees zal de lezing afsluiten.

U kunt zich aanmelden per e-mail: CPB-lecture-2019@cpb.nl . Journalisten / media moeten zich aanmelden bij Suzanne van Gils, S.van.Gils@cpb.nl (06 21560776)

PROGRAMMA

14.30 u. Ontvangst

15.00 u. Welkom/opening door Laura van Geest. Lezingen door Magne Mogstad, Egbert Jongen en Wouter Koolmees

17.00 u. Receptie