24 december 2018

CPB Wereldhandelsmonitor (inclusief verslagmaand oktober 2018)

Het wereldhandelsvolume is in oktober 1,1% toegenomen ten opzichte van september, volgend op een daling van 1,1% in september (gelijk aan initiële schatting).

Wereldwijde ontwikkelingen in internationale handel en industriële productie, oktober 2018:

  • Het wereldhandelsvolume is in oktober 1,1% toegenomen ten opzichte van september, volgend op een daling van 1,1% in september (gelijk aan initiële schatting).
  • Het momentum van de wereldhandel was in oktober 0,7% (niet-geannualiseerd; momentum september: 1,3%, initiële schatting: 1,4%).
  • De wereldwijde industriële productie is in oktober 0,2% toegenomen ten opzichte van september (ontwikkeling september: -0,2%, gelijk aan initiële schatting). 
  • Het momentum van de wereldwijde industriële productie was in oktober 0,6% (niet-geannualiseerd; momentum september: 0,4%, gelijk aan initiële schatting). 

De maandelijkse CPB Wereldhandelsmonitor is een instrument waarmee het CPB de ontwikkeling van de wereldhandel volgt. Neem voor vragen contact op met wtm@cpb.nl.
Lees ook het bijbehorende CPB Achtergronddocument 'The CPB World Trade Monitor: technical description'.
In september 2016 (beginnende met de monitor voor juli 2016) is het basisjaar van de WTM verlegd van 2005 naar 2010. Toelichting van de procedure en de uitkomsten is te vinden in de hiernaast te downloaden bijlage (CPB Memo 'Change of base year WTM').

De verwachting is dat op 25 januari 2019 om 15:00 uur de eerstvolgende maandelijkse CPB Wereldhandelsmonitor wordt gepubliceerd.

Nieuwe updates

Als u dat wilt, kunnen we u een e-mail sturen zodra een nieuwe update van de CPB Wereldhandelsmonitor verschijnt. Als u zich wilt aanmelden voor de alerteringsservice, meld u dan aan op de aanmeldingspagina voor "CPB Cijfers".

Contactpersonen

Lees meer over