Aankondiging

Langetermijnverkenning live: Vier wegen naar de toekomst - via de economische geschiedenis

Op dinsdag 10 mei organiseert het Centraal Planbureau de eerste van een serie bijeenkomsten onder de titel “Langetermijnverkenning live”. Te gast is dan bij ons prof. Jan Luiten van Zanden, hoogleraar economische en sociale geschiedenis aan de Universiteit Utrecht en een van de prominentste economisch historici ter wereld. In 2003 ontving hij de Spinozapremie voor onder andere het internationaal op de kaart zetten van de complete Nederlandse economische geschiedenis en zijn werk omspant vele eeuwen van nationaal en internationaal economische historisch onderzoek. Mocht u deze bijeenkomst willen bijwonen, dan moet u zich aanmelden.

Datum
10 mei 2022
Tijd
14:00 - 17:00
Locatie
Live (Bezuidenhoutseweg 30 in Den Haag) of digitaal

Dat sluit perfect aan op het nieuwe programma 'Langetermijnverkenning' van het CPB, dat inmiddels is begonnen met een project historische trendanalyse, vanuit de gedachte dat wie zinvolle uitspraken over de toekomst wil doen eerst een grondige kennis van het verleden moet bezitten. In zijn verhaal zal prof. Van Zanden ons meenemen langs verschillende manieren waarop historisch onderzoek ons lessen kan leren voor de toekomst, zoals de analyse van historische trends en transities en het maken van historische vergelijkingen. De bijeenkomst wordt geopend door CPB-onderdirecteur Marcel Timmer, die ook een passie heeft voor de economische geschiedenis en onder andere samen met Jan Luiten van Zanden betrokken was bij het grote OECD-project How was life?, waarin twee eeuwen wereldgeschiedenis vanuit het brede welvaartsperspectief geanalyseerd werden.

De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 10 mei van 14.00-17.00 uur bij het CPB in Den Haag (om 14.00 uur de inloop, om 14.30 uur de bijeenkomst en om 16.00 uur de borrel). Mocht u deze bijeenkomst willen bijwonen, live dan wel digitaal, dan kunt u zich aanmelden bij Jan-Maarten van Sonsbeek.

Contactpersonen

Photo of Jan-Maarten van Sonsbeek
Jan-Maarten van Sonsbeek +31 88 9846162 Neem contact op Lees verder