Aankondiging

Pers-achtergrondbriefing decemberscenario’s

Op dinsdag 6 december om 08.00 uur publiceert het Centraal Planbureau (CPB) een aantal scenario’s voor de overheidsfinanciën en de koopkrachtcijfers op basis van recente macro-economische inzichten. CPB-directeur Pieter Hasekamp licht deze scenario’s om 09.00 uur op achtergrondbasis toe aan geïnteresseerde journalisten. U dient zich vooraf aan te melden voor de (hybride) bijeenkomst.

Datum
6 december 2022
Tijd
09:00 - 10:00
Locatie
Bezuidenhoutseweg 30 in Den Haag en digitaal via Webex Meetings

De scenario’s geven een beeld van onder andere overheidsfinanciën en koopkrachtcijfers in 2022 en 2023, waarin het beleid is meegenomen dat het kabinet sinds Prinsjesdag heeft aangekondigd. In het kader van de grote onzekerheid over het verloop van de energieprijzen bestaan de scenario’s uit een aantal verschillende gasprijzen en het effect daarvan op de overheidsfinanciën en de koopkracht. 

Aanmelden

Journalisten die de achtergrondbriefing willen bijwonen, dienen zich vooraf aan te melden bij Jeannette Duin, woordvoerder van het CPB. Contactgegevens: j.e.c.duin@cpb.nl; 06 15698340. Graag aangeven of u de bijeenkomst digitaal of in de zaal wilt bijwonen. Let op: het aantal plaatsen in de zaal is beperkt. 

De achtergrondbriefing is alleen bedoeld voor journalisten.

Contactpersonen