Zoekresultaten

There are 2044 search results.
17 oktober 2019

Risicorapportage cyberveiligheid economie 2019

Publicatie

Het is vaak onduidelijk wat de financiële én maatschappelijke gevolgen zijn van een digitale aanval of spionage. Dat blijkt uit het rapport Risicorapportage cyberveiligheid economie 2019.

Image for Risicorapportage cyberveiligheid economie 2019
17 oktober 2019

Gebrek aan informatie bemoeilijkt aanpak cyberveiligheid

Persbericht

Het is vaak onduidelijk wat de financiële én maatschappelijke gevolgen van digitale aanvallen en spionage zijn. Deze onduidelijkheid wordt veroorzaakt doordat organisaties: 1) niet iedere aanval opmerken; 2) niet iedere aanval publiek bekend willen maken; en 3) niet altijd kunnen inschatten wat de gevolgen zijn van een aanval op de lange termijn. Bedrijven en overheid hebben daardoor een onvolledig beeld van de kosten en baten van investeringen in cyberveiligheid. Het investeringsniveau kan dan te hoog of te laag zijn. Dit staat in de Risicorapportage cyberveiligheid economie 2019 die het Centraal Planbureau (CPB) zojuist publiceerde.

16 oktober 2019

Persuitnodiging “De doorrekening van verkiezingsprogramma’s internationaal vergeleken”

Persbericht

Hierbij nodigen wij u namens het Centraal Planbureau (CPB) en de Raad van State van harte uit voor de bijeenkomst “De doorrekening van verkiezingsprogramma’s door internationale bril”. Deze bijeenkomst vindt op maandag 4 november 2019 plaats in de Rolzaal, Binnenhof, in Den Haag.

15 oktober 2019

Directeur Laura van Geest vertrekt bij het CPB

Artikel

Directeur Laura van Geest verlaat per 1 februari volgend jaar het Centraal Planbureau (CPB). Zij wordt dan voorzitter van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Image for Directeur Laura van Geest vertrekt bij het CPB
14 oktober 2019

Seminar: Loss of a lending relationship: shock or relief?

Agenda

Op dinsdag 5 november geeft Karolis Liaudinskas (UPF) een presentatie getiteld: "Loss of a lending relationship: shock or relief?"

11 oktober 2019

Directeur Laura van Geest verlaat CPB

Persbericht

Laura van Geest vertrekt als directeur van het Centraal Planbureau (CPB). Per 1 februari 2020 legt zij de dagelijkse leiding van het bureau neer. Zij start vanaf dat moment als voorzitter van het bestuur van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

8 oktober 2019

Seminar: Staring early or starting late: the effect of relative cohort age on academic achievements, labor market outcomes and family formation

Agenda

Op dinsdag 29 oktober 2019 geeft Simon ter Meulen (UVA) een presentatie getiteld: 'Staring early or starting late: the effect of relative cohort age on academic achievements, labor market outcomes and family formation'

7 oktober 2019

Seminar: Definition matters: Metropolitan areas and agglomeration in a large developing country

Agenda

Op dinsdag 15 oktober geeft Maarten Bosker (EUR) een presentatie getiteld: 'Definition matters: Metropolitan areas and agglomeration in a large developing country'

30 september 2019

Advies CPB: stel nieuwe werkgroep Discontovoet in

Pagina

Stel een nieuwe werkgroep Discontovoet in om te adviseren over de discontovoet die bij de MKBA's gehanteerd worden. Dat is een aanbeveling van het CPB aan het Ministerie van Financiën.

25 september 2019

Publicatiedatum eerstvolgende CPB Wereldhandelsmonitor

Agenda

Op 25 september is de CPB Wereldhandelsmonitor juli 2019 gepubliceerd. De verwachting is dat de volgende CPB Wereldhandelsmonitor verschijnt op vrijdag 25 oktober om 15.00 uur.