Policy seminar

CPB Policy Seminar over "Grexit, Spaanse spanningen en Franse slag"

Donderdag 14 juni geeft Allard Bruinshoofd (Rabobank) een presentatie tijdens een CPB Policy Seminar met als titel "Grexit, Spaanse spanningen en Franse slag".

Datum
14 juni 2012
Tijd
00:00
Locatie
CPB-kantoor, Van Stolkweg 14, Den Haag

Tijdstip: 13.00-14.00 uur
Locatie: CPB-kantoor, Van Stolkweg 14, Den Haag

Presentatie: Allard Bruinshoofd (Rabobank)

Discussiant: Michiel Bijlsma (CPB)

Voertaal: Nederlands

Aanmelden: U kunt zich aanmelden voor dit seminar door een e-mail te sturen naar polinars@cpb.nl.

Samenvatting onderwerp:Afgaand op de eurocrisis wordt het weer een hete zomer. Griekenland was nooit dichter bij een pad naar euro-exit, hoewel hier nog altijd een reeks van foute politieke besluiten voor noodzakelijk is. Een zogenaamde Grexit blijft gevaarlijk maar ook vermijdelijk. Tegelijkertijd spelen de verschillende betrokken politici stoïcijns hun ‘spelletjes’; het Griekse Syriza met de wens bezuinigingen terug te draaien in de hoop dat Europa toegeeft; de Spaanse premier Rajoy in de hoop dat Europa zijn bankherkapitalisatie betaalt; de Franse president Hollande in de hoop dat hij pas na de parlementsverkiezingswinst hoeft uit te leggen wat zijn bezuinigingspad naar 3% daadwerkelijk gaat inhouden voor het Franse volk. Nederland heeft in dit krachtenveld geen ruimte om er zonder soevereiniteitsafdracht vanaf te komen of de 3% tekortdoelstelling voor volgend jaar los te laten. Het wordt tijd om echt naar de toekomst te kijken, om te zien hoé we de problemen van nu moeten aanpakken.

Policy seminars
Het CPB organiseert met regelmaat Policy seminars voor beleidsmakers, wetenschappers en belanghebbenden. Deze policy seminars zijn bedoeld als een discussiepodium en de nadruk van de gepresenteerde analyses ligt altijd op de implicaties voor beleid. Deze policy seminars worden gehouden op donderdagen van 13.00 - 14.00 uur. Als u dat wilt, kunt u per e-mail op de hoogte gehouden worden van nieuwe Policy seminars. Lees hier hoe u zich kunt aan- en afmelden voor deze alerteringsservice (CPB Agenda)

Seminars
Het CPB organiseert ook seminars voor wetenschappers. Tijdens deze seminars, die vrijwel altijd op een dinsdagmiddag worden gehouden van 13.00 - 14.00 uur, worden academic papers gepresenteerd en besproken. Als u dat wilt, kunt u per e-mail op de hoogte gehouden worden van nieuwe seminars. Lees hier hoe u zich  kunt aan- en afmelden voor deze alerteringsservice (CPB Agenda)