Conferentie

EUROFRAME Conference over de uitdagingen voor beleid bij balansproblemen in Europa

De 13e Euroframe Conferentie over economisch beleid in de Europese Unie zal plaatsvinden op 10 juni 2016 in Utrecht. Thema van de conferentie is de uitdagingen voor beleid bij balansproblemen in Europa.

Datum
10 juni 2016
Tijd
00:00
Locatie
Utrecht, Nederland

Programma en overige informatie

De financiële crisis maakte duidelijk dat balansen er toe doen: hun omvang en hun samenstelling bepalen mede hoe de economie op schokken reageert, in welke mate beleid de economie kan stabiliseren en hoe effectief hervormingen zijn. Namens de Euroframe groep nodigt het CPB u uit bij te dragen aan deze conferentie. Mogelijke onderwerpen zijn: de effecten van balansschokken op de reële economie, de rol van financiële intermediatie in het stimuleren of dempen van onbalansen, en de verbinding tussen ontschulding en onbalansen in de monetaire unie. Zowel bijdragen die zich richten op huishoudens, bedrijven, de publieke sector als bijdrages die zich richten op landen als geheel zijn welkom.

EUROFRAME is een samenwerkingsverband van Europese instituten voor de analyse van economisch beleid, waarvan ook het CPB deel uitmaakt.

Contactpersonen