Policy seminar

Policy seminar: 'wat moet gedaan worden om het economisch herstel in Nederland te bestendigen?'

Vrijdag 25 april geeft Rafal Kierzenkowski (OESO) een presentatie met de titel 'Wat moet gedaan worden om het economisch herstel in Nederland te bestendigen?'

Datum
25 april 2014
Tijd
00:00
Locatie
CPB-kantoor, Van Stolkweg 14, Den Haag

LET OP: DIT POLICY SEMINAR VINDT PLAATS OP EEN VRIJDAG

Tijdstip: 13.00-14.00 uur
Locatie: CPB-kantoor, Van Stolkweg 14, Den Haag

Presentatie: Rafal Kierzenkowski (OESO)

Discussiant: Wim Suyker (CPB)

Voertaal: Engels

Aanmelden: U kunt zich aanmelden voor dit seminar door een e-mail te sturen naar polinars@cpb.nl.

Samenvatting onderwerp:
De OESO publiceert donderdag 24 april het landenrapport over Nederland. In dit rapport de OESO analyseert het geleidelijke herstel uit de lange recessie en de structurele hervormingen die de overheid heeft doorgevoerd om het herstel te versterken. Daarnaast bevat het rapport de nieuwe raming van de OESO voor de Nederlandse economie.  In zijn presentatie tijdens het seminar zal Rafal Kierzenkowski (OESO) ingaan op de overheidsbegroting en voorstellen doen om de risico's in de bankensector te verminderen, de schuld van huishoudens te beperken en de dynamiek in het midden- en kleinbedrijf te vergroten.

Policy seminars
Het CPB organiseert met regelmaat Policy seminars voor beleidsmakers, wetenschappers en belanghebbenden. Deze policy seminars zijn bedoeld als een discussiepodium en de nadruk van de gepresenteerde analyses ligt altijd op de implicaties voor beleid. Deze policy seminars worden gehouden op donderdagen van 13.00 - 14.00 uur. Als u dat wilt, kunt u per e-mail op de hoogte gehouden worden van nieuwe Policy seminars. Lees hier hoe u zich kunt aan- en afmelden voor deze alerteringsservice (CPB Agenda).

Seminars
Het CPB organiseert ook seminars voor wetenschappers. Tijdens deze seminars, die vrijwel altijd op een dinsdagmiddag worden gehouden van 13.00 - 14.00 uur, worden academic papers gepresenteerd en besproken. Als u dat wilt, kunt u per e-mail op de hoogte gehouden worden van nieuwe seminars. Lees hier hoe u zich kunt aan- en afmelden voor deze alerteringsservice (CPB Agenda).

Contactpersonen

Wouter Vermeulen