23 sep 2021
Aankondiging

CPB Lecture 2021 "De toekomst van werk"

Welke banen zijn verdwenen en welke banen zijn ontstaan en hoe gaat dat verder in de toekomst? Wie zijn de winnaars en wie zijn de verliezers? En wat zijn de uitdagingen voor beleid? Die vragen staan centraal op de CPB Lecture 2021, met als hoofdspreker David Autor (MIT). De lecture wordt op donderdag 23 september uitgesproken. Noteer het alvast in uw agenda! Nadere informatie over hoe men zich kan aanmelden voor deze bijeenkomst volgt binnenkort.

Datum
23 september 2021
Tijd
15:00 - 17:00

David Autor

David Autor (MIT)

Downloads

David Autor (1967) is Ford Professor of Economics aan het Massachusetts Institute of Technology (MIT). Hij is tevens co-directeur van de MIT Task Force on the Work of the Future en het NBER Labor Studies Program. In 2020 won hij de prestigieuze John Heinz Award.

Autor doet baanbrekend onderzoek naar de gevolgen van technologie en globalisering op de arbeidsmarkt, met speciale aandacht voor ongelijke effecten voor verschillende groepen op de arbeidsmarkt. In 2020 publiceerde hij met enkele collega’s het rapport ‘The Work of the Future: Building Better Jobs in an Age of Intelligent Machines’, waarin zij nader ingaan op de toekomst van werk en de rol van beleid. Dit is ook het onderwerp van zijn CPB Lecture 2021.

In een co-referaat gaat Egbert Jongen, Programmaleider Arbeid op het CPB, in op de impact van technologische ontwikkeling op de Nederlandse arbeidsmarkt. In hoeverre leidt technologische verandering in Nederland tot het ontstaan en het verdwijnen van banen, en waar liggen de uitdagingen voor beleid in Nederland?

Contactpersonen

Foto Koen Aarts
Koen Aarts +31 6 53551798 Lees verder

Lees meer over