Conferentie

CPB Lecture 2022: De econoom als loodgieter? Verborgen normativiteit in economische beleidsadvisering

‘De econoom als loodgieter? Verborgen normativiteit in economische beleidsadvisering.’ Dat thema staat centraal bij de jaarlijkse CPB Lecture op 16 juni in de Glazen Zaal in Den Haag. Deze keer is Diane Coyle, hoogleraar aan de University of Cambridge, onze gast. Diane Coyle is co-directrice van het Bennett Institute for Public Policy en auteur van onder meer het boek ‘Cogs and monsters: what economics is, and what it should be’ – door de Financial Times verkozen tot beste economische boek van 2021. Wij nodigen u van harte uit om deel te nemen aan deze hybride bijeenkomst.

Datum
16 juni 2022
Tijd
15:00 - 17:00
Locatie
Glazen Zaal, Prinsessegracht 26, Den Haag en online.

In ’Cogs and monsters’ stelt Diane Coyle dat economen geen “loodgieters” zijn. Economische analyses zijn niet louter technisch maar bevatten ook impliciete normen en waarden. Zijn beleidseconomen zich hier wel voldoende van bewust en communiceren zijn hier genoeg over? We gaan hierover in gesprek met Diane Coyle, gevolgd door een paneldiscussie met Senna Maatoug (voorheen beleidsadviseur bij het ministerie van Financiën en huidig Tweede Kamerlid voor GroenLinks), Paul de Bijl (Chief Economist bij de ACM) en Marcel Timmer (onderdirecteur van het CPB). Esther van Rijswijk is de gespreksleider.

Aanmelden

De lecture is een hybride bijeenkomst en vindt plaats in de Glazen Zaal in Den Haag. Inloop is vanaf 14:30 uur en het inhoudelijke programma duurt van 15:00-17:00 uur. Na afloop is een netwerkborrel. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar Simone Pailer. Laat s.v.p. bij uw aanmelding weten of u in de zaal zou willen plaatsnemen of de bijeenkomst digitaal wilt volgen. In het geval dat er meer aanmeldingen zijn dan de capaciteit van de zaal toelaat, kan het zijn dat we u alsnog een link sturen om de bijeenkomst digitaal bij te wonen. De bijeenkomst is in het Engels.

We hopen u te zien op 16 juni!