Aankondiging

CPB-seminar globalisering, belastingen en ongelijkheid

Op 6 maart geeft Gabriel Zucman een keynote over globalisering, belastingen en ongelijkheid op het CPB. Gabriel is hoogleraar aan de Paris School of Economics, universitair hoofddocent aan de universiteit van Californië en directeur van het EU-taxobservatory. Hij doet onderzoek naar internationale belastingontwijking, belastingontduiking en ongelijkheid. Hij heeft veelvuldig gepubliceerd in vooraanstaande wetenschappelijke tijdschriften, artikelen en boeken zoals Belastingparadijzen en The Triumph of Injustice.

Datum
6 maart 2023
Tijd
15:45 - 18:30
Locatie
Bezuidenhoutseweg 30 in Den Haag en digitaal via Webex Meetings - LET OP: inmiddels geen plaatsen meer beschikbaar in de zaal, maar u kunt zich nog aanmelden voor digitale deelname.

Programma

15.45: Inloop
16.05: Opening door voorzitter Diederik Dicou (sectorhoofd Belasting en begroting bij het CPB)
16.10: Introductie door Marcel Timmer (onderdirecteur CPB en hoogleraar economie aan de Rijksuniversiteit Groningen)
16.15: Keynote door Gabriel Zucman
17.15: Reflectie vanuit beleid en wetenschap, door Mickie Schoch (directeur Algemene Fiscale Politiek bij het Ministerie van Financiën) en Arjan Lejour (hoogleraar Taxation and Public Finance aan Tilburg University en onderzoeker bij het CPB)
17.45: Vragen en discussie 
18.00: Borrel 
 
Vanaf 15.45 uur is de inloop aan de Bezuidenhoutseweg 30 in Den Haag. Het inhoudelijke programma begint om 16.05 uur en wordt om 18.00 afgesloten met een borrel. U kunt zich aanmelden via een e-mail aan Shalini Raghoebar, secrpool@cpb.nl. LET OP: inmiddels geen plaatsen meer beschikbaar in de zaal, maar u kunt zich nog aanmelden voor digitale deelname. Journalisten/media dienen zich aan te melden bij Jeannette Duin, J.E.C.Duin@cpb.nl. Een week voor het seminar ontvangt u bevestiging van uw aanmelding.

Contactpersonen