Aankondiging

CPB-seminar Ongelijkheid en herverdeling

Belastingheffing en overheidsuitgaven spelen een centrale rol bij het verminderen van ongelijkheid. In hoeverre zorgen het Nederlandse belastingstelsel en de overheidsuitgaven herverdeling en verminderen ze ongelijkheid? Die vraag staat centraal tijdens het (hybride) seminar ‘Ongelijkheid en herverdeling in Nederland’ die het Centraal Planbureau op 25 maart 2022 organiseert voor beleidsmakers.

Datum
25 maart 2022
Tijd
14:30 - 18:00
Locatie
Bezuidenhoutseweg 30 te Den Haag (Braamzaal) of digitaal via een livestream

Het seminar start om 15.00 uur en wordt geopend door de staatsecretaris van Financiën Marnix van Rij. Arjan Lejour (CPB) presenteert de uitkomsten van nieuw CPB-onderzoek over inkomensongelijkheid in Nederland en de totale herverdeling via belastingen en overheidsuitgaven. Egbert Jongen (CPB en Universiteit van Leiden) presenteert over Inkomen verdeeld 1977-2019, een recente publicatie van de Universiteit van Leiden en het Centraal Bureau voor de Statistiek. Na de presentaties is er ruimte voor vragen en discussie. Vanaf 14.30 is de inloop op Bezuidenhoutseweg 30 in Den Haag. Het inhoudelijke programma begint om 15.00 uur en wordt om 16.30 afgesloten met een borrel. In de zaal is plaats voor 80 deelnemers. Het is ook mogelijk om de bijeenkomst via een livestream te volgen. 

U kunt zich aanmelden via een e-mail aan Shalini Raghoebar, S.Raghoebar@cpb.nl. Laat daarin weten of u de bijeenkomst in de zaal wilt bijwonen of de livestream wilt volgen. Journalisten / media dienen zich aan te melden via Jeannette Duin (j.e.c.duin@cpb.nl; 06-15698340). Een week voor de workshop ontvangt u de bevestiging van uw aanmelding of de weblink voor de livestream.

Contactpersonen