8 april 2011
Nieuw op de CPB Blog: “Lekker zelf rekenen aan de Europese overheidsschuld”
Wat gaat er gebeuren met de overheidsschuld van de eurolanden? Blijven de schulden in Griekenland en andere probleemlanden toenemen? Wat is nodig om de schuld te doen dalen tot het Maastricht-plafond van 60% bbp? En wat zou een lagere rente of meer economische groei betekenen voor de schuld in de komende jaren?
Zoals uit de recente CPB Policy Brief over de Europese schuldencrisis blijkt, hebben internationale organisaties en vele economen hieraan gerekend. Maar misschien wilt u zelf berekenen wat er onder verschillende aannames gebeurt met de schuld van lidstaten van de Europese Unie. Dat kan met een nieuw CPB rekenprogramma.
Lees meer over dit rekenprogramma in de CPB Blog “Lekker zelf rekenen aan de Europese overheidsschuld”.
Contactpersonen
Edwin van de Haar
Wim Suyker
Zie ook
Baten van R&D niet met een macro-economisch model te berekenenLeennormen hypotheken versterken groei particuliere huurKoopkrachtmaatregelen voorkomen oploop armoede, overheidstekort verandert nietWederuitvoer afgelopen jaren grootste aanjager Nederlandse exportgroeiEconomische groei valt terug, armoede en overheidstekort vragen aandacht
Recente publicaties
Geen bbp-rekenmachine, wel inzicht voor beter innovatiebeleidKwantificeren economische baten van R&D-beleidDe impact van leennormen op huurders, huizenbezitters en investeerdersEen model van de Nederlandse woningmarkt met leennormen en investeerdersHet werk dat al het andere werk mogelijk maakt (maar niets betaalt)