18 mei 2016

Onderdirecteur Bas ter Weel verlaat Centraal Planbureau

Onderdirecteur Bas ter Weel gaat het CPB verlaten. Op 1 september treedt hij aan als algemeen directeur van SEO Economisch Onderzoek. SEO doet onafhankelijk toegepast economisch onderzoek in opdracht van overheid en bedrijfsleven. Ter Weel wordt ook benoemd tot hoogleraar economie aan de Universiteit van Amsterdam.

Het CPB feliciteert zijn onderdirecteur van harte met deze nieuwe functies. Directeur Laura van Geest: ‘Dit is een mooie stap die ik hem van harte gun. Namens het hele CPB dank ik hem voor zijn inzet de afgelopen jaren. We zullen Bas missen, maar gelukkig blijven we elkaar tegenkomen op het terrein van beleidsanalyse en onderzoek.’

Tot 1 september blijft Ter Weel actief bij het CPB en tot 1 oktober als hoogleraar economie aan de Universiteit Maastricht.

Eerder was Prof. dr. B.J ter Weel (1975) sectorhoofd Arbeid en Onderwijs en sectorhoofd Internationale Economie bij het CPB en bekleedde hij functies binnen de strategieafdeling van de Autoriteit Financiële Markten en aan de Universiteit Maastricht. Hij studeerde Economie aan de Universiteit Maastricht. Hij is in 2002 gepromoveerd tot doctor in de economische wetenschappen op het proefschrift The computerization of the labour market.