Aankondiging

Persuitnodiging digitale achtergrondbriefing concept-MEV 2023

Op vrijdag 19 augustus 2022 om 08.00 uur publiceert het Centraal Planbureau (CPB) de concept-Macro Economische Verkenning (cMEV) op de website cpb.nl. Deze raming bevat een actualisatie van de economische vooruitzichten voor het lopende en komende jaar. Sectorhoofd belasting & begroting Diederik Dicou licht de raming om 09.30 uur op achtergrondbasis toe aan geïnteresseerde journalisten. Na afloop is hij beschikbaar voor quotes voor de schrijvende pers. Quotes op camera kunnen op afspraak via Coen Gelinck (gegevens hieronder). U dient zich vooraf aan te melden voor de (digitale) bijeenkomst.

Datum
19 augustus 2022
Tijd
09:30 - 10:30
Locatie
Digitaal via Webex Meetings

De cMEV is voor het kabinet traditiegetrouw het vertrekpunt voor de (augustus)besluitvorming van het kabinet voor volgend jaar. In de cMEV is het beleid t/m eind juli opgenomen. Op Prinsjesdag volgt de definitieve Macro Economische Verkenning (MEV), waarin de definitieve besluitvorming ten behoeve van de Miljoenennota is verwerkt.

Aanmelden

Journalisten die aan de digitale bijeenkomst willen deelnemen, kunnen zich vooraf aanmelden bij Coen Gelinck, hoofd afdeling Communicatie en Organisatie. Contactgegevens: c.gelinck@cpb.nl, 088-9846241. 

De achtergrondbriefing is alleen bedoeld voor journalisten.