Policy seminar

Policy seminar: Cyberveiligheid

Donderdag 10 januari 2019 geven Bastiaan Overvest (CPB), Rogier van Wanroij (NCTV) en Wouter Oosterbaan (NCSC) een presentatie getiteld: "Cyberveiligheid"

Datum
10 januari 2019
Tijd
13:00 - 14:00
Locatie
CPB-kantoor, Bezuidenhoutseweg 30, Den Haag (Vergaderzaal 3 - Braamzaal)
Presentatie
Bastiaan Overvest (CPB), Rogier van Wanroij (NCTV) en Wouter Oosterbaan (NCSC)
Voertaal
Nederlands

Bastiaan Overvest (CPB):

 

Economische risico’s cyberveiligheid

De samenleving digitaliseert. Consumenten profiteren hiervan via nieuwe ict-toepassingen en bedrijven kunnen efficiënter produceren. Maar behalve voordelen levert de digitalisering ook nieuwe risico’s op; denk aan digitale spionage, gijzelsoftware en verstoring van betaaldiensten. Bastiaan Overvest (programmaleider Innovatie & Wetenschap bij het CPB) presenteert de inzichten uit de Risicorapportage Cyberveiligheid Economie. Wat zijn de grootste risico’s en de grootste onzekerheden?

 

Rogier van Wanroij, strategisch analist bij de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) en Wouter Oosterbaan, coördinerend adviseur bij het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC):

 

Cybersecurity onder druk

De digitale dreiging is permanent. Cyberaanvallen zijn profijtelijk, laagdrempelig en weinig riskant voor aanvallers. Tegelijkertijd is digitale veiligheid noodzakelijk voor het functioneren van de sterk gedigitaliseerde Nederlandse samenleving en economie. De gevolgen van aanvallen en uitval kunnen groot en zelfs maatschappij ontwrichtend zijn. In Cybersecurity onder druk wordt inzicht gegeven in de dreigingen, belangen en weerbaarheid op het gebied van cybersecurity in relatie tot de nationale veiligheid.

Contactpersonen