Visiting scholars

Het Visiting Scholar Programma van het CPB biedt wetenschappers uit binnen- en buitenland de mogelijkheid om onderzoek te doen in een stimulerende en professionele omgeving. Het voornaamste doel is het bijdragen aan onderzoek naar de belangrijkste thema’s van het CPB. Het huidige Werkplan biedt een overzicht van de speerpunten en de lijst met lopende en geplande onderzoeksprojecten.

Duur 
De verblijfsduur van een Visiting Scholar bij het CPB is flexibel en wordt individueel vastgesteld. De programma’s variëren van 1 week tot enkele maanden. Een parttime programma of verschillende periodes is ook mogelijk.

Werkzaamheden
Visiting scholars werken aan vooraf gespecificeerde onderzoeksprojecten samen met 1 of meer onderzoekers van het CPB. De resultaten van een onderzoeksproject worden gepubliceerd in CPB Discussion Papers. Naast hun onderzoeksactiviteiten verzorgen visiting scholars vaak seminars en cursussen. 

Vergoeding
Visiting scholars ontvangen een vergoeding die afhankelijk is van hun kwalificaties. Zo nodig kan het CPB woonruimte in Den Haag verzorgen. Reiskosten worden vergoed.

Sollicitaties
Onderzoekers van universiteiten en onderzoeksinstituten kunnen solliciteren naar een visiting scholarship bij het CPB. Stuur een brief waarin u uw verzoek onderbouwt. Sluit een voorstel bij over het onderzoeksproject dat u bij het CPB uit zou willen voeren. Houd er rekening mee dat het onderzoek een relatie moet hebben met één van de onderzoeksgebieden van het CPB (zie het Werkplan). Neem in het voorstel op wanneer en hoe lang u gebruik zou willen maken van het Visiting Scholar Programma.

Sollicitaties en vragen: Jeroen Hinloopen, onderdirecteur J.Hinloopen@cpb.nl