22 april 2014

CPB Lecture 2014

Op 12 juni 2014 wordt de CPB Lecture 2014 uitgesproken. De titel van de Lecture is 'Information, Privacy and the Internet. An Economic Perspective'. De lecture zal worden uitgesproken door Susan Athey (Stanford, Microsoft).
No title

Als bijlage is hieronder het aan genodigden uitgereikte boekje te downloaden 'Information Privacy and the Internet an economic perspective'.

Programma
14.30  Ontvangst
15.00  CPB Lecture Susan Athey
16.00  Co-referaat Bas Straathof
16.30  Receptie

Locatie
Rolzaal, Binnenhof 11, Den Haag

Indien u de CPB Lecture 2014 wenst bij te wonen, stuur dan uw aanmelding vóór 5 juni 2014 naar cpblecture@cpb.nl.

Susan Athey
Susan Athey Susan Athey is hoogleraar economie aan de Stanford Graduate School of Business en hoofdeconoom bij Microsoft Corporation. In 2007 ontving zij als eerste vrouw de John Bates Clark Medal, toegekend door the American Economic Association aan ‘de Amerikaanse econoom beneden de veertig die geacht wordt de meest significante bijdrage te hebben geleverd aan het economisch denken en de economische kennis’. In 2012 werd zij verkozen als lid van de National Academy of Sciences en in 2008 als lid van de American Academy of Arts and Sciences. Professor Athey’s huidige onderzoek richt zich op de economie van het internet, waaronder zoeken op het internet, online adverteren en de nieuwsmedia, en op virtuele valuta.

In een co-referaat gaat dr. Bas Straathof, programmaleider ICT en innovatie van het CPB, in op de vraag hoe de bescherming van persoonsgegevens in Europa beter kan samengaan met innovatief gebruik van deze gegevens.

Plattegrond centrum Den Haag
Foto van de plattegrond van centrum Den Haag
Het Binnenhof is tien minuten lopen van Den Haag Centraal Station.
De dichtstbijzijnde parkeergarage ligt onder ‘het Plein’.

Contactpersonen

Edwin van de Haar
Yvette Bleeksma