14 november 2011

Het CPB Boek 'Europa in crisis' in de media

Een chronologisch overzicht:

Coen Teulings in het TV-programmma 'Buitenhof'

14 november 2011 - 'Teulings over de toenemende werkloosheid, nieuwe bezuinigingen en de jongste ontwikkelingen in Europa.'.

 

Jule Hinrichs (FD): 'Europa in spagaat: verder integreren, of een onvermijdelijke ontvlechting'

19 november 2011 - Lees het volledige artikel.

Cees Banning (NRC): 'Cursus crisis voor breed publiek'

19 november 2011 - Lees het volledige artikel.

Bas Jacobs: 'Maakt het CPB einde aan kakafonie van Euro-onzin?'

15 november 2011 - Het CPB publiceerde vandaag een boek over de Eurocrisis. Ik heb het nog niet gelezen, maar de conclusies, zie later, zijn veelbelovend. Ik mag hopen dat het CPB nog enige invloed heeft op het maatschappelijke debat, want de hoeveelheid Euro-onzin was de afgelopen dagen niet te harden. Lees de volledige blog (Politieke Economie).

Michiel Bijlsma over 'Europa in crisis' (Mejudice.nl)

15 november 2011 - De crisis rond de Europese Monetaire Unie (EMU) lijkt niet te stoppen. In het boek "Europa in crisis" zet het Centraal Planbureau de belangrijkste kwesties op een rij. Michiel Bijlsma, programmaleider financiële markten CPB, geeft uitleg waarom de financiële sector een zorgenkind blijft.

Broodje beurs, uit het Financieele Dagblad

15 november 2011 - Een striptekening van Gerrit de Jager.

Striptekening 'Broodje beurs', FD 15 november 2011, Gerrit de Jager

Coen Teulings in het TV-programmma 'Nieuwsuur'

14 november 2011 - Bekijk het artikel en de video van het interview.

George Gelauff in het NOS Radio 1 Journaal;

14 november 2011 - Beluister het interview (start bij 45:35 minuten).

Coen Teulings in het TV-programmma 'EenVandaag'

14 november 2011 - 'Europa de enige redding voor Nederland'.

Coen Teulings te gast bij BNR

14 november 2011 - Ook Coen Teulings, directeur van het Centraal Planbureau, is er geen voorstander van dat er wordt nagedacht over de 'neuro', een gezamenlijke munt voor de noordelijke Europese EU-lidstaten. Beluister het radiointerview.

'Europa in crisis' gepresenteerd bij het RTL Nieuws

14 november 2011 - Wat heeft de euro ons opgeleverd? En wat gaat het kosten om er weer vanaf te komen? Het zijn vragen die Geert Wilders wil laten onderzoeken. In het boek 'Europa in Crisis' komt het Centraal Planbureau al deels met een antwoord.

Arnoud Boot, hoogleraar ondernemingsfinanciering en financiële markten aan de UvA

14 november 2011 - ‘Een must voor iedereen die wil meedenken over de toekomst van het eurogebied, misschien wel de grootste economische en politieke uitdaging van de laatste vijftig jaar.’

Roel Jansen, financieel-economisch redacteur van NRC Handelsblad

14 november 2011 - ‘Het CPB slaagt erin om in nuchtere stijl de complexe problemen van de euro voor een breed publiek toegankelijk te maken – en trekt heldere conclusies.’

Paul de Grauwe, hoogleraar economie, Universiteit Leuven

14 november 2011 - ‘Wie wil weten waarom de euro nu in crisis is en hoe die crisis overwonnen kan worden, moet dit boek lezen. Het is geschreven in een heldere taal. De analyse is scherp en maakt duidelijk waarom de euro kwetsbaar is, maar ook waarom het de moeite loont de Europese munt te behouden.’

CPB Persbericht: Europese schuldencrisis vraagt om meer Europa.

14 november 2011 - Het Centraal Planbureau heeft het publieksboek “Europa in crisis’ gepubliceerd. Lees het volledige persbericht, en bekijk de presentatie van Coen Teulings.

Foto van de boekpresentatie door de auteurs van 'Europa in crisis', in Dudok, Den Haag

 CPB Persbericht: aankondiging presentatie van het boek "Europa in crisis"

3 november 2011 - De presentatie (met de auteurs) vindt plaats op maandag 14 november om 10.00-11.00 uur in Café-Brasserie Dudok, Hofweg 1a, Den Haag. 'Europa in Crisis' wordt uitgegeven door Uitgeverij Balans en ligt vanaf dinsdag 15 november in de winkels. Lees het volledige persbericht.