15 februari 2021

Persuitnodiging resultaten doorrekening verkiezingsprogramma's

Pieter Hasekamp (Centraal Planbureau) en Hans Mommaas (Planbureau voor de Leefomgeving) presenteren maandag 1 maart hun analyses van de verkiezingsprogramma’s aan de pers. De persconferentie start om 10.30 uur en wordt live gestreamd.
Foto van een zaal in perscentrum NieuwsPoort

Livestream: https://www.nieuwspoort.nl/debatcentrum/live

De doorrekening van het CPB biedt inzicht in de budgettaire keuzes en de effecten van verkiezingsprogramma’s op de Nederlandse economie. Daarbij zijn voor de middellange en lange termijn de gevolgen in kaart gebracht voor onder andere werkloosheid, koopkracht en overheidsfinanciën.

Het PBL heeft geanalyseerd wat de leefomgevingseffecten zijn van maatregelenpakketten in verkiezingsprogramma’s. Daarbij geeft het PBL ook inzicht in de hiermee gemoeide kosten. De analyse gaat in op de thema’s Mobiliteit & bereikbaarheid, Landbouw, Voedsel & natuur, Klimaat & energie en Wonen. 

Persconferentie bijwonen?

Door de coronamaatregelen is er slechts een beperkt aantal plaatsen in Nieuwspoort beschikbaar voor de landelijke media. De overige media kunnen de persconferentie via een livestream volgen. 

Programma 1 maart

10.30 uur    Start persconferentie.

10.35 uur    Presentatie Keuzes in Kaart, Pieter Hasekamp, directeur CPB.

10.50 uur    Presentatie Analyse leefomgevingseffecten verkiezingsprogramma’s, Hans Mommaas, directeur PBL. 

11.05 uur    Plenaire vragen.

11.30 uur    Mogelijkheid voor 1-op-1 interviews (deels via de telefoons van de woordvoerders) met Pieter Hasekamp en Hans Mommaas.

Verstrekking onder embargo

Voor journalisten zijn de publicaties van zowel het CPB als het PBL een uur voor aanvang van de persconferentie, dus vanaf 09.30 uur, onder embargo beschikbaar. Het embargo verstrijkt diezelfde dag om 10.30 uur. 

Mocht u interesse hebben om de publicatie onder embargo te ontvangen, dan kunt u contact met ons opnemen.

Contactinformatie

Voor meer informatie of aanmelding kunt u terecht bij Jeannette Duin, woordvoerder CPB, j.e.c.duin@cpb.nl, 06 1569 8340 of Evert-Jan Brouwer, woordvoerder PBL, evert-jan.brouwer@pbl.nl, 06 1500 4151. 

Aanmelding kan per e-mail tot en met 25 februari. Mocht u de publicaties onder embargo willen ontvangen, dan dient u in uw aanmeldingsmail een verklaring op te nemen dat u het embargo zult respecteren. 

Contactpersonen

Lees meer over