8 januari 2019

In memoriam – Krista Jansema-Hoekstra

Het is eigenlijk niet te bevatten. Op zondag 6 januari is onze lieve collega Krista Jansema-Hoekstra overleden. Zij is maar 33 jaar geworden.

Krista Jansema-HoekstraVol trots vertelde Krista begin dit jaar dat ze zwanger was. Tijdens die zwangerschap werd bij haar borstkanker geconstateerd. Met een positieve houding en een enorm doorzettingsvermogen doorstond ze alle chemo’s. In augustus werd haar prachtige dochter Mare geboren. Daarna werd snel duidelijk dat ze niet meer beter kon worden. In die laatste periode slaagde ze er gelukkig in om met Mare en Mark, haar man, nog allerlei uitstapjes te maken. Ze kon volop genieten van een paar dagen weg of een wandeling met haar dochter.

Krista werkte vanaf 2012 bij het CPB. Eerst bij de sector Publieke financiën. Later is ze met volle overtuiging aan duurzaamheidsonderwerpen gaan werken bij de sector Fysieke omgeving. Ze werkte met veel plezier bij ons. Zelfs tijdens haar ziekte vond ze het belangrijk om bij de CPB-lecture te zijn. Aan de bijbehorende policy brief over circulaire economie had ze dan ook een belangrijke bijdrage geleverd. 

Ze had een nuchtere kijk, kenmerkend voor een Groningse. Niet moeilijk doen en aanpakken waren kenmerkend voor haar. Als roeister en wielrenster had ze een bereconditie en was niet snel moe te krijgen. Krista wist wat ze wilde en liet dan ook niet gemakkelijk over zich lopen. Aan de andere kant had ze steeds tijd voor een praatje en was ze geïnteresseerd in anderen. Binnen het CPB had ze een hechte groep vrienden die lief en leed met haar deelden. Ze was actief binnen CPB-young.

We gaan haar vreselijk missen. We wensen Mark en alle mensen die dicht bij haar stonden, alle sterkte toe in de komende periode. Laat Mare weten wat voor een fantastisch mens Krista was.

Namens alle collega’s, Ton Manders, sectorhoofd Fysieke omgeving.