18 november 2020

Persuitnodiging achtergrondbriefing novemberraming en middellangetermijnverkenning

Op donderdag 26 november om 08.00 uur publiceert het Centraal Planbureau de novemberraming en de actualisatie van de middellangetermijnkverkenning (MLT). CPB-directeur Pieter Hasekamp licht de raming en de MLT om 09.00 uur op achtergrondbasis toe aan geïnteresseerde journalisten. Na afloop van de achtergrondbriefing is hij beschikbaar voor quotes. U dient zich vooraf aan te melden voor de (digitale) bijeenkomst.

De novemberraming bevat een actualisatie van de economische vooruitzichten voor het komende jaar. De middellangtermijnverkenning biedt een doorkijk naar de periode 2022-2025 en vormt ook de basis voor Keuzes in Kaart, de doorrekening van de verkiezingsprogramma’s. De laatste raming van het jaar wordt vroeger dan gewoonlijk gepubliceerd, dit in verband met de doorrekening van verkiezingsprogramma’s. 

Datum: donderdag 26 november 2020.

Tijd: 09.00 uur tot uiterlijk 10.30 uur. Na afloop van de briefing is CPB-directeur Pieter Hasekamp beschikbaar voor quotes. 

Locatie: in verband met de coronamaatregelen vindt deze bijeenkomst digitaal plaats via Webex Meetings.

NB Mocht u voor televisie of radio in ons gebouw (B30) quotes willen opnemen, dan kan dat worden geregeld, maar verzoek om dit tijdig door te geven i.v.m. de coronamaatregelen. 

Aanmelden
Journalisten die aan de bijeenkomst willen deelnemen, kunnen zich vooraf aanmelden via Jeannette Duin, woordvoerder CPB. Contactgegevens: j.e.c.duin@cpb.nl, 06 15698340. De bijeenkomst is alleen bedoeld voor journalisten.