17 september 2021

Persuitnodiging CPB Lecture 2021: De toekomst van werk

Donderdagmiddag 23 september vindt de jaarlijkse CPB Lecture plaats. David Autor (Massachusetts Institute of Technology) spreekt over de toekomst van werk. Wat zijn de gevolgen van technologische verandering en globalisering, hoe pakt dit uit voor verschillende groepen in de samenleving en wat zijn de beleidsuitdagingen?

In een co-referaat analyseert Egbert Jongen (CPB-programmaleider Arbeid) aan de hand van nieuwe data de gevolgen van technologische verandering voor de Nederlandse arbeidsmarkt. In hoeverre leidt dit in ons land tot het ontstaan en het verdwijnen van werk en voor wie? En waar liggen de uitdagingen voor beleid in Nederland?

Journalisten zijn van harte welkom de CPB Lecture bij te wonen. Het is een hybride bijeenkomst waarbij een beperkt aantal mensen in de zaal aanwezig is en anderen de bijeenkomst digitaal kunnen volgen.  

David Autor en Egbert Jongen zijn na afloop van de bijeenkomst beschikbaar voor interviews, aanmelden bij Jeannette Duin.
 
Wanneer: donderdag 23 september van 15.00 uur – 17.00 uur
Waar: Glazen Zaal, Prinsessegracht 26, Den Haag, en digitaal

Programma

15:00 uur   Opening door Pieter Hasekamp (directeur CPB)

15:10 uur   CPB Lecture 2021 door David Autor (MIT) over de toekomst van werk

16:10 uur   Co-referaat Egbert Jongen (programmaleider Arbeid CPB) over de impact en beleidsuitdaging voor Nederland

Aanmelden

Geïnteresseerde journalisten kunnen zich aanmelden bij Jeannette Duin, j.e.c.duin@cpb.nl, 0615698340. Let op: het aantal plaatsen in de zaal is beperkt. 

Zie onze website-agenda voor meer informatie over de CPB Lecture 2021.

Contactpersonen