Kopafbeelding publicaties CPB

Centraal Economisch Plan (CEP) 2018

CEP 2018, 22 maart 2018

De Nederlandse economie is op stoom. De hoogconjunctuur is het gevolg van de gunstige internationale conjunctuur, lage rentes, expansief begrotingsbeleid en een nog steeds krachtige woningmarkt – waarbij de laatste twee factoren onderscheidend zijn ten opzichte van het buitenland. Een positieve binnenlandse dynamiek tussen aantrekkende werkgelegenheid, hoger beschikbaar inkomen, hogere consumptie en meer investeringen leidt tot een economische groei van 3,2% in 2018 en 2,7% in 2019. In de jaren 2017-2019 overtreft de groei van de Nederlandse economie die van de eurozone met 0,6%-punt per jaar.

Lees ook het bijbehorende persbericht,  ga direct naar de kerncijfers, ga naar onze nieuwe koopkracht-infographic of lees  meer over de uitgelichte onderwerpen (tekstkaders). De samenvattende infographic is hieronder als bijlage (PDF) te downloaden. Ook de reguliere bijlagen bij het CEP en de data van de opgenomen figuren zijn als Excel-bestand te downloaden.

Gerelateerde raming en publicaties:

Het onderstaande verzamelde bijlagen-bestand worden ook beschikbaar gesteld als csv-bestand op de Cijfer-pagina 'Open data'.

Bijlagen

Deel deze pagina